donderdag, mei 23, 2024

De voor- en nadelen van een bakfiets met 3 wielen

Aanbevolen

Op het moment dat je een nieuwe bakfiets wilt gaan kopen, merk je dat er veel keuze is. Een van de dingen waar je over na moet denken is het aantal wielen dat de bakfiets heeft. Vaak wordt er onderscheid gemaakt tussen een bakfiets met 2 en 3 wielen. In dit artikel lees je meer over de voor- en nadelen van een bakfiets met 3 wielen.

De voordelen van een bakfiets met 3 wielen

Het is niet gek dat de bakfiets met 3 wielen populair is, dat heeft het te danken aan meerdere voordelen. De 2 grootste voordelen zitten hem in de stabiliteit en opslagruimte van de fiets.

Stabiliteit

Het handige van een bakfiets met 3 wielen, is dat je kunt rekenen op meer stabiliteit. Waar je bij een bakfiets met 2 wielen in de problemen kan komen als je stilstaat of zacht fietst, is dat bij een bakfiets met 3 wielen niet het geval. Je staat er altijd stabiel mee op de weg en hoeft ook niet je kracht in de strijd te gooien om de fiets in balans te houden. Veel mensen vinden dat een voordeel. Vooral als je veel mee wilt nemen in de bakfiets kan het zwaar zijn om bij ieder stoplicht de fiets tegen te moeten houden.

Meer opslagruimte

De bak van de bakfiets is bij een bakfiets met 3 wielen in veel gevallen groter dan bij een bakfiets met 2 wielen. Daardoor kun je meer in de fiets vervoeren. Je hebt meer opslagruimte voor spullen of om kinderen mee te nemen. Ook lever je met veel spullen in de bak niet in op stabiliteit.

De nadelen van een bakfiets met 3 wielen

Tegenover de voordelen van een bakfiets met 3 wielen, staan ook enkele nadelen. Je levert namelijk in op wendbaarheid. Ook kan het parkeren nadelig zijn vanwege het wegrollen van de fiets.

Mindere wendbaarheid

In vergelijking met een bakfiets met 2 wielen, is een bakfiets met 3 wielen minder wendbaar. Je merkt al snel dat je op een andere manier moet gaan rijden om de bochten door te komen. Bovendien kan het voorkomen dat je moet steken of keren om te draaien. De fiets is op het gebied van wendbaarheid dus minder comfortabel dan een bakfiets met 2 wielen. Het helpt wel als je het gewicht in de bak gelijk hebt verdeeld.

Wegrollen bij parkeren

Ondanks dat het een voordeel is dat je stabiel op de weg staat met de 3 wielen, kan dat ook een nadeel zijn bij het parkeren. Er zit namelijk niet altijd een standaard op een bakfiets met 3 wielen. De fiets is uit zichzelf immers in evenwicht als hij stil staat. Bij het parkeren op een lichte helling kan het daardoor zo zijn dat de fiets wegrolt. Dit is iets om op te letten. Je zou er ook voor kunnen kiezen om de fiets van een extra rem te voorzien die het wegrollen bij het parkeren kan voorkomen.

Bakfiets Aanraders

Gaat je voorkeur uit naar een bakfiets met 3 wielen? Dan kunnen we de volgende modellen aanraden:

- Advertisement -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuwe blogs

Een bakfiets of auto huren op vakantie

De meeste mensen kiezen voor een auto huren Spanje, maar je kunt natuurlijk ook een bakfiets huren als je...

Meer artikelen

Een bakfiets of auto huren op vakantie

De meeste mensen kiezen voor een auto huren Spanje, maar je kunt natuurlijk ook een bakfiets huren als je op vakantie bent. Wanneer je...

De voordelen van een bakfiets in de grote stad

Met de bakfiets door de grote stad. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Niet alleen wanneer je kinderen hebt, maar ook zonder kinderen. Daar waar...

Zo vind jij de perfecte bakfiets

Een bakfiets is een geweldige manier om kinderen te vervoeren, boodschappen te doen en zelfs te werken. Maar hoe kiest u de juiste bakfiets...

Tips voor de aanschaf van een elektrische bakfiets

Wanneer we het hebben over een vervoersmiddel dat helemaal terug is van weggeweest, dan hebben we het natuurlijk over de bakfiets. Waar dit type...