zondag, juni 23, 2024

Wat is de beste elektrische bakfiets?

Aanbevolen

Een bakfiets is het ideale vervoersmiddel om spullen van A naar B te brengen of kinderen mee te vervoeren. In de bak van de fiets kun je veel spullen kwijt. Om het jezelf makkelijk te maken en om na de fietsrit niet ergens bezweet aan te komen, kiezen veel mensen voor een elektrische bakfiets.

Op het moment dat je namelijk met veel vracht een bergje op moet fietsen kan het fietsen behoorlijk zwaar zijn. Met een elektrische bakfiets krijg je het steuntje in de rug, waardoor dit soort situaties makkelijker zijn. In dit artikel lees je meer over de beste elektrische bakfiets.

Waar kun je op letten bij het kopen van een elektrische bakfiets?

Om te bepalen welke elektrische bakfiets de beste is zijn er een paar aspecten waar je op zou kunnen letten. Onder andere de technische specificaties, het fietscomfort en de mogelijkheden van de laadbak zijn erg bepalend voor de beoordeling van de elektrische fiets.

De beste elektrische bakfietsen

Om de zoektocht naar een elektrische bakfiets makkelijker te maken zetten we de twee beste elektrische bakfietsen voor je op een rijtje. Om het overzichtelijk te houden hebben we de beste bakfiets in de categorie met 2 wielen en de beste bakfiets in de categorie met 3 wielen geselecteerd.

De Vogue Carry 3

In de categorie van bakfietsen met 3 wielen komt de Vogue Carry 3 als beste uit de test naar voren. Deze elektrische bakfiets valt niet voor niets goed in de smaak. Vanwege de 3 wielen heb je met een fiets een stabiele ligging op de weg. Uit zich zelf is de fiets al goed in balans en dat maakt het fietsen met een lage snelheid en het stoppen voor bijvoorbeeld stoplichten gemakkelijk.

Qua uitstraling ziet de fiets er stoer uit. De Vogue Carry 3 heeft een stevig frame. De technische kwaliteiten zijn ook goed in orde. Zo heeft de fiets een middenmotor waardoor het fietsen op een natuurlijke wijze wordt ondersteund. Dit vinden veel mensen een voordeel. Daarnaast heeft de fiets wel 7 versnellingen en een goede accu. Op een handig display kun je zien hoe vol de accu nog is. Ook is de elektrische bakfiets nog uitgerust met mechanische schijfremmen. Dit is een geschikte fiets om vracht te vervoeren op een comfortabele manier.

Lees hier meer over de Vogue Carry 3.

De Batavus Fier 2

Heb je het over één van de beste bakfietsen met 2 wielen, dan heb je het over de Batavus Fier 2. Dit is een zeer wendbare fiets waarmee je makkelijk de hoeken om komt zonder te hoeven steken. Hij trapt bovendien erg licht, onder meer door de kunststof bak, en heeft meerdere versnellingen. Groot pluspunt is ook de verlichting (V-Light systeem), vooral als je soms ook in het donker moet fietsen en goed zichtbaar wil zijn. Heel belangrijk voor de veiligheid. Je komt er dus op een prettige manier mee van A naar B. De accu en de motor van de elektrische fiets zijn erg krachtig en van hoogwaardige kwaliteit. Wat wil je ook met een oer-Hollands merk?

Wat ook niet in de review van de Batavus Fier 2 kan ontbreken, is het gemak van de bak en de mogelijkheden om dingen te vervoeren. Er is genoeg ruimte om spullen op te bergen en als kinderen mee wilt nemen is dit ook geen probleem. Ze kunnen zich bovendien vasthouden aan de rail rondom de bak. Kleine kinderen kun je vervoeren met een kinderzitje. Voor kinderen is er bovendien een handig opstapje.

Lees hier meer over de Batavus Fier 2.

De technische specificaties

Op het gebied van techniek zijn er ook enkele dingen waar een elektrische bakfiets op beoordeeld kan worden. Denk bijvoorbeeld aan de motor, de versnellingen, de accu, de remmen en het licht van de fiets. Elke fiets heeft weer zijn eigen kwaliteiten. Vaak valt een middenmotor vanwege de natuurlijke ondersteuning in de smaak en vinden mensen het fijn als de fiets veel versnellingen heeft. Met deze onderdelen kun je zelf een goede vergelijking maken van de elektrische fietsen.

Het fietscomfort

Het fietscomfort is misschien wel het meeste belangrijke aspect van een elektrische bakfiets. Dit heeft vaak te maken met het zadel, stuur, het aantal wielen van de bakfiets en het gemak waarmee je kunt trappen. Uiteindelijk komt het erop neer dat je je persoonlijke voorkeur moet volgen. Het maken van testritjes kan daar inzicht in geven. Met een test weet je beter wat je zelf comfortabel vindt.

De mogelijkheden om te vervoeren

Het fietscomfort wordt door meerdere dingen bepaald. Allereerst is het bij een bakfiets natuurlijk van belang dat je op een makkelijke manier veel spullen mee kunt nemen, of kinderen in de bak kunt vervoeren. Daarvoor is het wel zo handig en veilig als de kinderen goed vast zitten in een gordel. Ook zou je er op kunnen letten of kinderen zelf in bak van de fiets kunnen komen. Soms kan dat door middel van een opstapje of een deur.

- Advertisement -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuwe blogs

Een bakfiets of auto huren op vakantie

De meeste mensen kiezen voor een auto huren Spanje, maar je kunt natuurlijk ook een bakfiets huren als je...

Meer artikelen

Een bakfiets of auto huren op vakantie

De meeste mensen kiezen voor een auto huren Spanje, maar je kunt natuurlijk ook een bakfiets huren als je op vakantie bent. Wanneer je...

De voordelen van een bakfiets in de grote stad

Met de bakfiets door de grote stad. Steeds meer mensen kiezen ervoor. Niet alleen wanneer je kinderen hebt, maar ook zonder kinderen. Daar waar...

Zo vind jij de perfecte bakfiets

Een bakfiets is een geweldige manier om kinderen te vervoeren, boodschappen te doen en zelfs te werken. Maar hoe kiest u de juiste bakfiets...

Tips voor de aanschaf van een elektrische bakfiets

Wanneer we het hebben over een vervoersmiddel dat helemaal terug is van weggeweest, dan hebben we het natuurlijk over de bakfiets. Waar dit type...