maandag, december 5, 2022

Zo verzeker je je bakfiets

Aanbevolen

Bakfiets verzekeren? Veel mensen vinden een bakfiets ideaal. De fiets is erg handig voor het vervoeren van spullen en/of kinderen. Het fijne is bovendien, dat je lekker in beweging bent in de buitenlucht.

Aangezien het een vrij dure fiets is om aan te schaffen, is het wel zo fijn als je bakfiets goed verzekerd is bij diefstal of schade. In dit artikel lees je meer over het verzekeren van je bakfiets. Zo lees je hoe het zit met de dekking en welke soorten verzekeringen er bestaat.

(Beste koop) Bakfietsverzekering afsluiten

Heb je moeite met het kiezen van een passende bakfietsverzekering? Geen nood, wij hebben de beste bakfietsverzekering al voor je uitgezocht. Deze bakfietsverzekering is door de consumentenbond uitgeroepen tot beste koop! Deze verzekering sluit je al af vanaf slechts € 2,02 per maand!

Al vanaf € 2,02 per maand!

Wat wordt er verzekerd?

Wil je je bakfiets verzekeren? Dan heb je in veel gevallen een verzekering die schade en diefstal dekt. Als je bijvoorbeeld betrokken bent bij een botsing of ongeval kun je de schade bij je verzekeraar claimen.

Ook diefstal wordt verzekerd. Bij de ene verzekeraar kun je het gehele aanschafbedrag verzekeren en soms ook tot een bepaald maximum. Daarnaast heb je ook in veel gevallen nog de optie om accessoires en onderdelen mee te verzekeren. Bovendien zit soms ook pechhulp bij de verzekering inbegrepen.

Wij hebben goede ervaringen met de bakfietsverzekering die de consumentenbod aanraad. Deze fietsverzekering is bovendien door de Consumentenbond uitgeroepen tot Beste Koop!

Bakfiets verzekeren eenvoudig online

Soorten bakfiets verzekeringen

Als je op zoek gaat naar een bakfietsverzekering kom je meerdere mogelijkheden tegen. Er zijn algemene fietsverzekeringen en verzekeringen die speciaal voor de bakfiets in het leven zijn geroepen.

Fietsverzekering

Vaak kun je je bakfiets met een gewone fietsverzekering verzekeren. Dan ben je meestal verzekerd tegen schade of diefstal. Of je de onderdelen en accessoires van je fiets ook verzekert kun je zelf bepalen.

Met een fietsverzekering kom je niet voor verrassingen te staan als er een keer wat gebeurt. Ook kun je je elektrische bakfiets ermee verzekeren. Het is afhankelijk van de verzekeraar of je de fiets kunt verzekeren voor de aanschafwaarde. Soms is het een maximaal bedrag waar je recht op hebt bij schade of diefstal.

Bakfiets verzekeren

In veel gevallen kun je ervoor kiezen of je een doorlopende of aflopende verzekering voor je bakfiets wilt hebben. Met een doorlopende verzekering blijft je fiets verzekerd voor een lange periode en een aflopende verzekering sluit je af voor een bepaalde termijn.

Je kunt zelf bepalen hoe gek je het wilt maken. Je kunt bij sommige verzekeraars zelfs accessoires mee verzekeren. Bij een elektrische bakfiets is het bijvoorbeeld handig om ook de accu te verzekeren.

Wij raden je aan om te kijken naar de bakfiets verzekering van Univé. Zo ben je goed verzekerd tegen een scherpe prijs.

- Advertisement -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuwe blogs

3 voordelige alternatieven voor de Urban Arrow

Je ziet de Urban Arrow met name in steden de laatste tijd heel veel. De zwartkleurige bakfiets is populair,...

Meer artikelen

3 voordelige alternatieven voor de Urban Arrow

Je ziet de Urban Arrow met name in steden de laatste tijd heel veel. De zwartkleurige bakfiets is populair, maar toch kleven er ook...

Wat is de beste elektrische bakfiets?

Een bakfiets is het ideale vervoersmiddel om spullen van A naar B te brengen of kinderen mee te vervoeren. In de bak van de...

De voor- en nadelen van een bakfiets met 3 wielen

Op het moment dat je een nieuwe bakfiets wilt gaan kopen, merk je dat er veel keuze is. Een van de dingen waar je...

Wat is de beste niet elektrische bakfiets?

Een bakfiets is tegenwoordig erg populair. Je hebt ze in elektrische varianten, maar ook de niet elektrische varianten zijn geliefd. Of je nou bagage...