3 voordelige alternatieven voor de Urban Arrow

Aanbevolen

Je ziet de Urban Arrow met name in steden de laatste tijd heel veel. De zwartkleurige bakfiets is populair, maar toch kleven er ook nadelen aan. We zetten daarom een aantal aardige alternatieven op een rij.

De nadelen van de Urban Arrow zijn onder meer:

 • De relatief kleine accu van 400Wh of 500Wh. Voor de prijs die je betaalt voor een Urban Arrow is dat wat magertjes.
 • De Urban Arrow is helaas zeer diefstalgevoelig. Met name in steden klinken berichten dat de elektrische bakfiets een gewild object is onder het dievengilde.
 • De levertijd. De Urban Arrow is niet altijd op voorraad leverbaar, dus soms zul je een tijdje moeten wachten alvorens je de elektrische bakfiets daadwerkelijk thuis hebt.
 • En de belangrijkste: de prijs. Voor een Urban Arrow met een accu van 400Wh betaal je al ruim 5 duizend euro, met een iets krachtigere 500Wh accu nog eens 200 euro extra. En zal zul je wellicht ook je Urban Arrow nog willen verzekeren, accessoires willen toevoegen etc. Al met al kom je zo op een totaalprijs waar je ook een kleine stadsauto van kunt rijden.

  Voldoende reden om de alternatieven op een rij te zetten. Te beginnen met:

  Batavus Fier 2
  Het oer-Hollandse Batavus Fier 2 is een aardig alternatief, bijvoorbeeld omdat je de mogelijkheid hebt een tweede accu in te laten bouwen. Daar betaal je uiteraard wel voor, maar de basisprijs van de Batavus Fier 2 is bijna duizend euro goedkoper dan de Urban Arrow. Dat is gauw zo’n 15 a 20 procent prijsverschil.

  Lees hier meer over de Batavus Fier 2

  Cube Cargo Hybrid
  De Cube Cargo Hybrid lijkt erg op de Urban Arrow. Hij zit qua prijs wat dichter bij de Urban Arrow dan de Batavus Fier 2, maar waar je bij de Urban Arrow een meerprijs van een paar honderd euro extra betaalt voor een 500Wh accu, zit deze bij de Cube Cargo Hybrid er standaard in. Ook de basisprijs is een fractie goedkoper dan de Urban Arrow. Al met al bespaar je zo’n 10 procent.

  Lees hier meer over de Cube Cargo Hybrid

  Prophete elektrische bakfiets cargo plus
  En dan een heel interessant alternatief, zowel qua prijs als qua accuvermogen. De Prophete cargo plus is in de basis al bijna duizend euro goedkoper dan de Urban Arrow en ook nog eens voorzien van een krachtige AEG 630 Wh accu. Hij heeft eveneens een zwarte look en is over het algemeen goed leverbaar. Het overwegen waard, wat ons betreft.

  Lees hier meer over de Prophete cargo plus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuwe blogs

Wat is de beste elektrische bakfiets?

Een bakfiets is het ideale vervoersmiddel om spullen van A naar B te brengen of kinderen mee te vervoeren....

Meer artikelen

Wat is de beste elektrische bakfiets?

Een bakfiets is het ideale vervoersmiddel om spullen van A naar B te brengen of kinderen mee te vervoeren. In de bak van de...

De voor- en nadelen van een bakfiets met 3 wielen

Op het moment dat je een nieuwe bakfiets wilt gaan kopen, merk je dat er veel keuze is. Een van de dingen waar je...

Wat is de beste niet elektrische bakfiets?

Een bakfiets is tegenwoordig erg populair. Je hebt ze in elektrische varianten, maar ook de niet elektrische varianten zijn geliefd. Of je nou bagage...

Zo verzeker je je bakfiets

Bakfiets verzekeren? Veel mensen vinden een bakfiets ideaal. De fiets is erg handig voor het vervoeren van spullen en/of kinderen. Het fijne is bovendien,...