De voor- en nadelen van een bakfiets met 2 wielen

Aanbevolen

Als je op zoek gaat naar een bakfiets, merk je al snel dat je kunt kiezen uit een bakfiets met 2 of 3 wielen. Beide soorten bakfietsen kunnen geschikt zijn, het is maar net waar je naar op zoek bent. In dit artikel zetten we de voor- en nadelen van een bakfiets met 2 wielen voor je op een rijtje om de keuze makkelijker te maken.

De voordelen van een bakfiets met 2 wielen

Dat de bakfiets met 2 wielen vrij populair is, is niet gek. Er zijn meerdere voordelen die dit succes kunnen verklaren. Zo is het type bakfiets erg wendbaar en kun je er op een comfortabele manier mee fietsen.

Wendbaarheid

Over het algemeen kan je met een tweewieler bakfiets rekenen op meer wendbaarheid. Het is relatief eenvoudiger om bochten te maken. Daardoor is het niet snel het geval dat je moet steken of toch nog moet keren om ergens de hoek om te slaan. Ook is dat het geval als de bak volgeladen is met spullen of kinderen. Daar heb je met een bakfiets met 2 wielen meestal minder last van, de fiets blijft wendbaar.

Fietscomfort

Naast de wendbaarheid, is bij een bakfiets met 2 wielen ook het fietscomfort een voordeel. Veel mensen vinden namelijk dat een bakfiets met 2 wielen lichter fietst. Vaak is dit type fiets smaller en langer dan een bakfiets met 3 wielen. Daardoor hoef je je tijdens het fietsen en stallen minder bezig te houden met de breedte van de fiets.

De nadelen van een bakfiets met 2 wielen

Naast de voordelen zijn er ook nadelen van een bakfiets met 2 wielen. Zo mis je allereerst een stukje stabiliteit en kan het lastig zijn om de fiets op het standaard te krijgen bij het stallen.

Minder stabiliteit

Een nadeel van een bakfiets met 2 wielen zit hem in de stabiliteit. Met 3 wielen is de bakfiets uit zichzelf al in balans en met 2 wielen is dat niet automatisch het geval. Dit gebrek aan stabiliteit merk je vooral op het moment dat je stil staat of op een langzaam tempo gaat fietsen. Tijdens het fietsen heb je hier weinig last van. Als je stil staat voor een stoplicht moet je beide voeten op de grond houden om de fiets niet om te laten vallen. De fiets kan best zwaar zijn, waardoor sommige mensen het lastig vinden om het gewicht tegen te houden.

Lastig stallen

Het handige van een bakfiets is onder andere dat je eenvoudig veel spullen mee kunt nemen. Het nadeel is hiervan echter, dat de fiets best zwaar kan worden. Op het moment dat je de bakfiets met 2 wielen wil gaan stallen kan dit voor problemen zorgen. Veel mensen vinden het namelijk lastig om de fiets op het standaard te krijgen. Het kost best wat kracht om dit voor elkaar te krijgen. Als je voor een bakfiets met 2 wielen wilt gaan is het dus wel zo verstandig om goed te letten op het standaard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuwe blogs

3 voordelige alternatieven voor de Urban Arrow

Je ziet de Urban Arrow met name in steden de laatste tijd heel veel. De zwartkleurige bakfiets is populair,...

Meer artikelen

3 voordelige alternatieven voor de Urban Arrow

Je ziet de Urban Arrow met name in steden de laatste tijd heel veel. De zwartkleurige bakfiets is populair, maar toch kleven er ook...

Wat is de beste elektrische bakfiets?

Een bakfiets is het ideale vervoersmiddel om spullen van A naar B te brengen of kinderen mee te vervoeren. In de bak van de...

De voor- en nadelen van een bakfiets met 3 wielen

Op het moment dat je een nieuwe bakfiets wilt gaan kopen, merk je dat er veel keuze is. Een van de dingen waar je...

Wat is de beste niet elektrische bakfiets?

Een bakfiets is tegenwoordig erg populair. Je hebt ze in elektrische varianten, maar ook de niet elektrische varianten zijn geliefd. Of je nou bagage...