maandag, december 5, 2022

Wat is de beste niet elektrische bakfiets?

Aanbevolen

Een bakfiets is tegenwoordig erg populair. Je hebt ze in elektrische varianten, maar ook de niet elektrische varianten zijn geliefd. Of je nou bagage of kinderen van hot naar her wilt vervoeren, het is allemaal erg eenvoudig. In dit artikel zetten we op een rijtje waar je op kunt letten en wat de beste niet elektrische bakfietsen zijn. Zo kun je zelf een goede afweging en vergelijking maken als je op zoek gaat naar een bakfiets.

Waar kun je op letten bij het kopen van een bakfiets?

Om te bepalen welke bakfiets je prettig vindt, kun je op verschillende aspecten letten. Bij een niet elektrische bakfiets is het verstandig om na te gaan of je een tweewieler of driewieler zou willen hebben, de technische aspecten en het comfort van de fiets. Veel mensen vinden ook het design van de fiets van belang, maar dat is afhankelijk van je eigen voorkeur.

Het aantal wielen

Een groot onderling verschil tussen de bakfietsen zit hem in het aantal wielen. Je kunt kiezen uit een bakfiets met 2 wielen of een bakfiets met 3 wielen. Over het algemeen geldt dat je het best voor een bakfiets met 2 wielen kunt gaan als je op zoek bent naar een lichte wendbare fiets en voor een bakfiets met 3 wielen als je wilt gaan voor stabiliteit.

De technische kwaliteiten

Wat bovendien bepalend is voor de review van een bakfiets, is het technische aspect van een fiets. Je kunt hierbij denken aan de verlichting, de versnellingen en de remmen van de fiets. Met meer versnellingen kun je preciezer reguleren hoe hard je moet trappen en hoe snel je wilt fietsen. Verder zijn veel mensen fan van hydraulische remmen en is er fietsverlichting die automatisch aan kan gaan als je fietst.

Het comfort

Ten derde is het comfort van de fiets een belangrijk punt om op te letten. Het comfort wordt doorgaans bepaald door het zadel en het stuur van de fiets. Als je de hoogte daarvan op je eigen lichaam af kunt stellen is het fietsen vaak al comfortabel. Daarnaast is het fijn als de bakfiets niet al te zwaar trapt. En op het gebied van dingen vervoeren is het wel zo comfortabel als je veel bagage of meerdere kinderen in de bak kwijt kunt.

De beste bakfietsen

Om de zoektocht naar een niet elektrische bakfiets makkelijker te maken, zetten we de beste voor je op een rijtje. Deze modellen komen als beste uit de test naar voren.

De Babboe City bakfiets

Als je een niet elektrische bakfiets met 2 wielen zoekt, is dit misschien wel een geschikte fiets. Het is een lange slanke bakfiets waarmee je erg wendbaar bent in het verkeer. Zelfs als je veel spullen meeneemt of kinderen vervoert kun je nog rekenen op een prettige fietservaring. De fiets heeft in totaal wel 7 versnellingen en heeft een stalen frame.

De bak van de fiets is meer dan geschikt voor het meenemen van bagage of vervoeren van kinderen. Er is veel ruimte in de bak. Voor kinderen is het bovendien makkelijk gemaakt om zelf in de bak te komen. Ze kunnen er met een openklappend deurtje inkomen en de opstap is relatief laag. Dat scheelt tillen. Vervolgens kunnen ze op een veilige manier plaatsnemen op het bankje.

De Cargobike Long

De naam zegt het eigenlijk al. De Cargobike Long is een ideale bakfiets om spullen mee te vervoeren. Qua uitstraling kun je kiezen uit een tal van kleuren. Zo beschik je gegarandeerd over een bakfiets die past bij jouw uiterlijke wensen. Ook het technische deel zit bij deze fiets goed. De remmen zijn van het merk Shimano.

In de bak kun je veel kwijt. Het is ook mogelijk om kinderen mee te nemen. Er kunnen 2 a 3 kinderen in de bak plaatsnemen. Bovendien is het erg handig dat je in de bak ook andere accessoires kunt toevoegen. Op zichzelf zitten er voor de kinderen gordels aan de achterkant bevestigd. Daar kun je een overkapping voor slecht weer aan toevoegen. Een hondenbench of kinderzitje is ook gemakkelijk in de bak te plaatsen.

De Gazelle Cabby

Een bakfiets die ook zeker niet in het rijtje van de beste niet elektrische bakfietsen mag ontbreken, is de Gazelle Cabby. Dit is dé bakfiets als je op zoek bent naar een veilig, praktisch en comfortabele bakfiets. De Gazelle Cabby trapt erg licht en je kunt je op een wendbare manier door het verkeer manoeuvreren. Het praktische aspect komt terug in het feit dat je de bak van de fiets in kunt klappen. Dat is een absoluut voordeel van de Gazelle Cabby.

- Advertisement -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuwe blogs

3 voordelige alternatieven voor de Urban Arrow

Je ziet de Urban Arrow met name in steden de laatste tijd heel veel. De zwartkleurige bakfiets is populair,...

Meer artikelen

3 voordelige alternatieven voor de Urban Arrow

Je ziet de Urban Arrow met name in steden de laatste tijd heel veel. De zwartkleurige bakfiets is populair, maar toch kleven er ook...

Wat is de beste elektrische bakfiets?

Een bakfiets is het ideale vervoersmiddel om spullen van A naar B te brengen of kinderen mee te vervoeren. In de bak van de...

De voor- en nadelen van een bakfiets met 3 wielen

Op het moment dat je een nieuwe bakfiets wilt gaan kopen, merk je dat er veel keuze is. Een van de dingen waar je...

Zo verzeker je je bakfiets

Bakfiets verzekeren? Veel mensen vinden een bakfiets ideaal. De fiets is erg handig voor het vervoeren van spullen en/of kinderen. Het fijne is bovendien,...